Aktuellt >> Snöskoter säljer trots tam vinter
 
Vart: Ludvika
Datum: 2014-02-17

Foto: Johan Solum

Ludvika snöskoterklubb firade i lördags 25 år och inbjöd branschens fem skotermärken till utställning. Blötsnö vräkte ner, ändå räcker Inte underlaget för att preparera skoterleder i Ludvikatrakten.

- Vi gjorde ett försök för tre veckor sedan att sladda vår led norrut mot Tansbodarna, där andra leder en normalvinter ansluter från Gagnef och Borlänge, säger ordförande Lennart Gezelius.

- Tur att vi åker två och två. En skoter gick genom isen på en tjärn uppåt Norrvik. Som tur var nära land. Skidorna fastnade på iskanten. Skotern kunde dras upp. Det ser mörkt ut att vi ska få till några leder denna tamvinter.

- Tidigare år har vi varit ett gäng på 5-6 som brukar ta femdagsturer på 70-80 mil. I år blir det kortare turer, uppåt Sälen och Loftsdalen, säger Lennart Gezelius.

Skoterklubben är en pigg 25-åring med drygt 110 medlemmar, varav en kärntrupp pensionärer som normalvintrar håller öppna skoterleder åt norr och öster. Sex utställare ville fira med klubben i lördags och hade satt upp utställningstält vid Skuthamn.

Klubben svarade för serveringen. Testkörningar förekom på badplatsen och räddningstjänsten tog passagerare i bandvagnen.

Bland besökarna fanns Mats Backström, Ludvika. Sugen på skoter?

- Jag har skoter men kör i Sälen. Det är för stora pengar för mig att köpa nytt.

Firmorna bakom skoter-märkena Lynx, Ski-Doo, Artic Cat, Yamaha samt Polaris sade att det är bra fart på försäljningen. KPR i Ludvika visade Artic Cats crossover touring variabel med ryggstöd.

Cykel & Sport i Säter uppmanade besökare att testa Ski-Doon 800 R.

PJ Carlssons i Norrvik lät den som ville provköra ett skoteralternativ, fyrhjulingen Yamaha Grizzlys med bandsats.

Boo Ericsson
Artikeln från dt.se
 
Tillbaka